Sports Βusiness

Προ των πυλών η «European Super League» της… Βραζιλίας, που υπόσχεται έσοδα δισεκατομμυρίων!

Προ των πυλών η «European Super League» της… Βραζιλίας, που υπόσχεται έσοδα δισεκατομμυρίων!
Οι κορυφαίοι ποδοσφαιρικοί σύλλογοι στη Βραζιλία είναι ένα βήμα πιο κοντά στην καθιέρωση ενός… αποσχισμένου πρωταθλήματος.
Σχετικά Άρθρα

Οι κορυφαίοι ποδοσφαιρικοί σύλλογοι στη Βραζιλία είναι ένα βήμα πιο κοντά στην ίδρυση ενός αποσχισμένου πρωταθλήματος μετά από μια επένδυση ιδιωτικών μετοχών με έδρα τις ΗΠΑ που λέγεται ότι κυμαίνεται μεταξύ των 750 εκατ. δολαρίων και του 1 δισεκατομμυρίου δολαρίων.

Η ομάδα πίσω από το νέο εγχείρημα περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, τον πρώην στέλεχος του ESPN, Σκοτ Γκουγκλιελμίνο, τον συνιδρυτή της Relevent Sports, Τσαρλς Στιλιτάνο και τον αθλητικό δικηγόρο, Λόρενς Μάγκραθ.

«Έχουν υπάρξει αποτυχημένες προσπάθειες για την πραγματοποίηση ενός καλύτερου πρωταθλήματος στο παρελθόν», δήλωσε ο πρόεδρος της Σάο Πάολο, Χούλιο Κασάρες στο Sportico. «Αυτή τη φορά, η μεγάλη διαφορά είναι πως έχουμε μια ομάδα στελεχών που προέρχονται από την αγορά με την εμπειρία».

Ένα αποσχισμένο πρωτάθλημα θα αντικαταστήσει το τρέχον κορυφαίο πρωτάθλημα της Βραζιλίας, το Campeonato Brasileiro Série A, το οποίο έχει αγωνιστεί για να εξυπηρετήσει τα καλύτερα συμφέροντα των συλλόγων και των παικτών του λόγω της εποπτείας από την Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου της Βραζιλίας.

Το νέο πρωτάθλημα είναι πιθανό να ξεκινήσει το 2023. Οι σύλλογοι της θα διατηρήσουν τη συμφωνία μετάδοσης με τον βραζιλιάνικο κολοσσό TV Globo, η οποία θα διαρκέσει μέχρι ως το 2024.

Κυριάκος Δημητρόπουλος

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0